tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

Mikä ihmisestä tekee murhaajan tai tappajan? Synnytäänkö siihen vai kasvetaanko jossain vaiheessa kieroon? Osa varmasti sairastuu, mutta entä ne, jotka tuntuvat aivan täysijärkisiltä.

Itselle on tullut muutaman kerran vastaan tilanne, jossa on täytynyt miettiä, että miksi. Eräs lapsuuden ystäväni esimerkiksi istui pitkään linnassa aivan järjettömästä taposta. Lääkkeet ja viina yhdessä ilmeisesti sekoittivat pään. Toisaalta minua on myös pyytänyt ulos mies, jota sillä hetkellä pidin todella mukavana tyyppinä, mutta en vain hänestä ollut kiinnostunut, joten en lähtenyt. Hän oli pidetty ja arvostettu ihminen. Vähän tuon jälkeen hän murhasi äänien käskemänä hänelle täysin tuntemattoman nuoren naisen todella julmasti. Sekoamisen takana ilmeisesti niin ikään lääkkeiden väärinkäyttö.

Mä olen jossain vaiheessa oppinut hyväksymään ja löytänyt itsestänikin sen puolen, joka mahdollistaa itsensä satuttamisen ja myös itsemurhan. Toisen fyysiseen vahingoittamiseen tuskin kovin vakavalla tasolla pystyisin. Monet sanovat, että sillä hetkellä kaikki vain pimeni ja vasta myöhemmin tajusi mitä oli tehnyt. Mikä saa ihmisen astumaan sen rajan yli, jolloin toisen elämällä ei ole mitään väliä.

Ei kommentteja: