perjantaina, elokuuta 18, 2006

Rita haastoi keksimään kymmenen oman nimimerkin ensimmäisellä kirjaimella alkavaa sanaa ja kertomaan mitä sanat itselle merkitsevät. Tämä vaatiikiin aika paljon aivojumppaa, mutta aloitetaan.

1. M niin kuin Maito. Maito vain kertakaikkisesti on elinehto. Nytkin on jano ja siksi tuo varmaan ensimmäisenä putkaksi mieleeni. Meidän kaksi henkisessä perheessämme maitoa kuluu 1½ litraa päivässä, vaikka itse yritänkin käyttöä vähentää. Maidonongelmakäyttäjä *hih*

2. M niin kuin Musta. Oletteko lukeneet Nemi sarjakuvaa. Eräässä stripissä Nemi toteaa ettei löydä vaatekaapistaan mitään ilman opaskoiraa. Tiedän tunteen. Musta on vain se ainoa oikea väri mulle. Synkkää, mutta toimii aina ja joka paikassa. Pakollinen lainaus Timo Rautiaiselta ja Trio Niskalaukaukselta:
"...jos oikeutta
enemmän vain nähdä saan
voin verhoutua
vaikka lumenvalkeaan

mutta jos maailma jatkaa
pimeän matkan taivallustaan
ylläni on surupuku
ja surupuku on musta..."


3. M niin kuin Musiikki. Taas kerran yksi elämän tukipylväistä. Alati laajeneva universumi, josta tuntuu löytyvän koko ajan jotain uutta ja ihmeellistä, kun vain olisi aikaa matkailla. Musiikki toimii myös aikamatkailulaitteena. Seuraavaksi singahdamme kavereiden kanssa 90-luvun kultaisiin nuoruusvuosiin. Ja tässä vaiheessa on myös myönnettävä viime viikkoina erityisen ahkerasti kuunneltu radio KLF, jonka toimilupa valitettavasti päättyy kuun loppuun, mutta onneksi trippejä 90-luvulle dancemusiikin tahdissa, voi jatkaa netissä.

4. M niin kuin Muki. Mistään ei kahvi maistu niin hyvälle kuin mukista. Lempimukini olenkin jo esitellyt aiemmin.

5. M niin kuin Marimekko. Hirveää, kamalaa, ällöttävää, mut on niissä kuoseissa siitä huolimatta jotain. Ehkä muistoja ajoilta kun monen kaverin opiskelijaboxin ikkunoita verhosivat aidot äidiltä perityt Unikkoverhot.

6. M niin kuin Mies. Röhnöttää sohvalle tällä hetkellä. Ei siitä sen enempää. Lopullinen merkitys on varmaan vielä hakusessa.

7. M niin kuin Maija. Tiedät kyllä. Ei olla tunnettu niin kamalan kauaa, mutta meillä on yhteinen menneisyys. Rakas ystävä. =)

8. M niin kuin Menneisyys. Olen arkeologi, elän menneisyydessä/stä. Jotain saaavuttamatonta, arvokasta.

9. M niin kuin Mielikuvitus. Pakopaikka.

10. M niin kuin Metsä. Rauhoittumisen paikka. Ahkerasti kulutettu lenkkipolkuni kiertää metsässä. Lempikohtani koko polulla on alamäki, jossa päästään pois metsän siimeksestä ja eteen avautuu jokilaakso laajoine viljapeltoineen. Kaunis paikka. Lapsena kotona meillä oli lehmähakana käytetty koivikko, jota pidin oikeana satumetsänä. Auringon valo koivun oksien läpi pehmeillä sammalilla on yksi parhaista lapsuusmuistoistani.

Siinähän ne. 10 M-sanaa. Osa helppoja, osa vaikeita.
Haasteen saa ottaa vastaan, jos haluaa. Ketään en nimeltä haasta.

2 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Mukavia. Mainioita, Mielenkiintoisia. Miellyttäviä.

Musiikki, metsä... mmmm. Mielikuvitus, menneisyys, musta; maistuvat myös minulle! Mutta maito - uh, vain kahvissa, pliis.

mimesis kirjoitti...

No maitoa ainakin kahvissa. Kuten sanoin, maitoholisti yrittää vierottautua tai ainakin pysyä kohtuu käyttäjänä.